Bloembinderij Merapi

Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders en verwanten. We zorgen voor de middelen, relaties en begeleiding die de cliŽnt nodig heeft om met vertrouwen het leven in de samenleving tegemoet te treden.

 

Merapi ligt midden in het dorp Overasselt. Merapi bestaat uit twee onderdelen, namelijk een atelier en een bloemen- / cadeauwinkel. De Merapi is een vulkaan in IndonesiŽ (Java).

De naam Merapi betekent Ďberg van vuurí. De keuze voor Merapi als naam van de winkel,is ontstaan uit het oorspronkelijke assortiment van de winkel, namelijk de verkoop van teakhouten meubelen, een houtsoort die veel op Java voorkomt.

 

Merapi-bloemenwinkel

De bloemenwinkel bestaat al enkele jaren maar sinds 2007 zijn hier ook cliŽnten van dichterbij werkzaam. De winkel biedt een prettige werkplek. Voor sommige mensen die hier een leer-werkplek hebben, kan het werken en leren in de winkel van Merapi, een opstap naar een betaalde baan betekenen. Voor anderen is het een uitdagende en leerzame vorm van dagbesteding, waarin het hebben van veel sociale contacten een belangrijke rol speelt.

 

Merapi-Atelier

Bij het atelier vind je uiteenlopende (creatieve) activiteiten. Je kunt bij Merapi dus meer dan alleen tekenen en schilderen. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met papier-machť, klei, zeep, gips, kralen en worden er kaarten voor bij boeketten gemaakt. De activiteiten zijn zowel belevingsgericht, activerend als productief. We gaan op zoek naar de mogelijkheden en talenten van de deelnemers en proberen deze uit te breiden. Een deel van de producten wordt ook verkocht worden in de winkel. Ook doe je in het atelier op vraag van de winkel seizoensgebonden werkzaamheden. Denk hierbij aan ondersteuning bij bijvoorbeeld Valentijnsdag, Pasen, Moederdag Kerst. Bij Merapi is er plek voor mensen met uiteenlopende zorgvragen en ontwikkelingsniveaus.

Het belangrijkste is, dat je interesse hebt in creatieve activiteiten. Parttime werken is ook mogelijk binnen het atelier.

Vanwege brandveiligheidsregels voor mensen in een rolstoel niet mogelijk om in het atelier op de bovenverdieping te werken.

 

Merapi, Bloembinderij, Kadowinkel

Schonenburgseweg 1

6611 AA Overasselt

T 06 - 2344 49589

E merapi-bloembinderij@dichterbij.nl

 

Merapi Atelier, Helen Jacobs

T 024 - 6222 804

E merapi-atelier@dichterbij.nl

 

www.dichterbij.nl

rijkvannijmegen@dichterbij.nl

T 0900 4 999 999